Over 't Brummerke

't Brummerke ligt onder één dak samen met Motorservice Spanjer. Onze voordeuren liggen letterlijk naast elkaar. De schoonouders van Dyonne wonen achter de motorzaak en Dyonne en haar vriend wonen boven 't Brummerke. We zijn een hechte familie en iedereen is altijd van harte welkom. 

't Brummerke bied opvang aan maximaal 6 kinderen tegelijk, in de leeftijd van 0-4 jaar. We hebben een buitenruimte van ongeveer 2000m2, daarachter ligt nog een grote wei en dat alles omringt met bos. Genoeg speelruimte voor iedereen! 
Er groeit van alles aan de bomen en struiken die te vinden zijn op ons stuk grond. We kunnen dus genoeg plukken, oprapen, zoeken en e.v.t. proeven. Achter in de tuin kunnen we niet alleen schaapjes zien, maar ook paardjes, vogeltjes, konijntjes en varkentjes lopen er rond! In de opvang staat een mooi aquarium met kleurrijke visjes. Dieren zijn voor ons heel belangrijk, vandaar dat er thuis ook vier hondjes rondlopen. 

Omdat wij met twee gastouders onder één dak werken is het voor ons makkelijker om een breder aanbod aan te bieden. Wij zorgen er zo voor dat kinderen een leeftijdsgeboden educatieve voorbereiding hebben op de basisschool. We splitsen vaak de groepen op in de 'oudere' en 'jongere' kinderen. Zo hebben we verschillende activiteiten die de kinderen per leeftijd uitdagen. Zo blijft niemand verveeld en motiveren we de ontwikkeling van ieder individu. 


Het hondje van Dyonne, de Franse Bulldog Nellie die dol is op kinderen zal ook veel te zien zijn in de opvang. Ze geniet van de kinderen en staat iedere morgen te springen wanneer er weer gezelschap aanwezig is. We kunnen er ook niet omheen dat we dagelijks motoren en scooters zien verschijnen, dus daar zullen we af en toe ook even een kijkje nemen. We kunnen vanuit 't Brummerke via een doorkijkluik naar de motorzaak kijken. 

In en rondom 't Brummerke valt dus genoeg te ontdekken!

Een vast gezicht op de groep is voor  kinderen heel belangrijk. Zo krijgen kinderen sneller een vertrouwensband en voelen ze zich sneller veilig in de ruimte. De gehele ruimte is aangepast op de kinderen, we bieden ze regelmaat en structuur doormiddel van een vast dagritme. Bij baby’s wordt zo veel mogelijk het slaapritme en eetritme van thuis aangehouden. 

Openingstijden

Maandag: 08:00-18:00
Dinsdag: 08:00-18:00
Woensdag 08:00-18:00
Donderdag: 08:00-18:00
Vrijdag: 08:00-18:00
Zaterdag: gesloten
Zondag: gesloten

Op zaterdag/ eerder dan 08:00 en/of later dan 18:00 opvang nodig? Dit kan besproken worden. Voor meer info kijk bij het kopje tarieven of neem contact met ons op.


Vakanties:

  • Eén week in de kerstvakantie
  • Carnavals week
  • Andere eventuele vakantie wordt vroegtijdig aangegeven

Flexibiliteit

  • Flexibele opvang is mogelijk. Dagen moeten vastgesteld worden, tijden kunnen flexibel over de gehele dag.
  • Tijdelijke opvang is mogelijk
  • Ruilen van dagen is mogelijk
  • Tijdelijk of eenmalig uw kind een andere dag brengen is mogelijk
  • Natuurlijk kan in overleg ook andere flexibiliteit geboden worden

Wat vinden wij belangrijk?

Er zijn een aantal punten waar we proberen iedere dag aan te werken. Alle dagen zijn anders waardoor niet altijd alles gaat zoals we hopen. Ook dit is niet erg. Hier leren niet alleen de kinderen maar ook wij als pedagogisch medewerkers van. 

Buiten

Buiten zijn we zo veel mogelijk. Heerlijk genieten van de zon, springen in de regenplassen of sneeuwballen maken. Tijdens alle seizoenen zijn er genoeg dingen te beleven. We proberen iedere dag een aantal keer naar buiten te gaan. We hebben genoeg ruimte waardoor we veel keuze hebben. Gaan we het bos is? Gaan we een mega grote krijt tekening maken? Gaan we met de auto's racen of toch gewoon gezellig picknicken? Alles kan! 

De motoriek van uw kind wordt op deze manier bevorderd. Zo maken we vaak een parcours waarbij de kinderen moeten springen, hinkelen, slalommen, achteruit lopen etc. Daarnaast trainen ze spelenderwijs hun coördinatie, evenwicht, reactie- en uithoudingsvermogen, waardoor de kans op ongevallen kleiner wordt.

Dieren

In en rondom 't Brummerke zijn tientallen dieren te vinden. Zo hebben we in de opvang een aquarium met visjes en Nellie is (bijna) altijd aanwezig. Achter de opvang bij de schoonouders van Dyonne hebben ze af en toe een nestje puppy's, niet alleen schattig maar ook super interessant!
Onze neef Neal heeft op het einde van de straat schaapjes, geitjes en kippen die we ook altijd mogen bezoeken. Achter onze tuin loopt een paadje waar we vaak gaan wandelen. Hier staan links en rechts paardjes, schaapjes, varkentjes en rennen heel veel konijntjes rond. Achter deze weilanden staat een heel mooi groot bos, waar we ook altijd nieuwe diertjes tegen komen.

Super interessant die dieren! Kinderen leren er ontzettend veel van. Zo hebben de kinderen tot een bepaalde hoogte een verantwoordelijkheid. Sommige kinderen weten precies wanneer de visjes eten moeten. We zorgen er ook met zijn allen voor dat alle dieren de juiste verzorging krijgen. 


Gevarieerd eten

De smaakpupillen van kinderen zijn al vanaf baby in volle werking. Hoe vroeger ze iets proeven, hoe meer ze later eten. Bij 't Brummerke proberen we zo veel mogelijk verschillende etenswaren uit. Zo eten we vaak groente bij de boterhammen en eten we heel gevarieerd fruit. 

Niet te vergeten dat het soms ook tijd is voor een ijsje of lekker koekje. Of een hele speciale uitzondering.. de feestpannenkoeken zoals op de middelste foto! 

Onze moestuin

Wij hebben onze eigen moestuin! Het is voor ons zelf de eerste keer dus soms nog een beetje zoeken.. We zorgen ieder jaar weer opnieuw voor lekkere verse tomaten en komkommer. We willen ieder jaar afwisselen met bepaalde groente. De kinderen vinden het geweldig om de plantjes te zien groeien. We geven ze water, liefde en we wachten altijd met smacht af.

Uitstapjes

Wij gaan regelmatig met de kinderen op stap. Vooral in de vakanties wanneer het wat rustiger is hebben wij de gelegenheid om een uitstapje te plannen. Zo gaan we vaker naar Steinerbos en Kasteelpark Born is ook een van de grootste favorieten. Ook nemen we de kinderen vaak mee naar de winkel om o.a. boodschappen te doen, ze vinden het ontzettend leuk om ons te helpen. We maken ook een maandelijks bezoekje aan de bibliotheek. We zoeken dan nieuwe boekjes uit die passen bij het betreffende thema.

Alles op z'n tijd

Kinderen moeten straks op de basisschool zo veel... nu nog even niet. We vinden het belangrijk dat een kind het leuk vind om bij 't Brummerke te zijn. Niks moet, alles mag. Heeft je kindje een keer geen zin mee te knutselen maar speelt hij liever met de auto's? Dan mag dit uiteraard. Ook wij volwassenen hebben soms ergens geen zin in, kinderen mogen dat ook hebben. 

We vinden het belangrijk dat een kind zijn eigen tempo volgt. Loopt je kindje met één jaar nog niet?  Ook jouw kindje gaat uiteindelijk stapjes zetten. Oefenen doen we zeker en stimuleren is altijd goed. Maar het is nooit een probleem als het niet via 'het boekje' gaat.

Neem een kijkje op onze Instagram en/of Facebook voor meer informatie, foto's, video's en andere leuke berichtjes!